Denk er vast over na

Zorgverzekering voor studenten

De meeste zorgverzekeraars willen graag jongeren verzekeren omdat deze groep over het algemeen een goede gezondheid hebben. Zo kan de zorgpremie laag blijven omdat er relatief weinig wordt gedeclareerd. Zo hebben de verzekeraars speciale jongerenverzekeringen en ook vaak een speciale zorgverzekering voor studenten. Als je student bent loont het dus zeker de moeite om de verschillende zorgverzekeringen eens met elkaar te vergelijken om tot de goedkoopste zorgverzekering te komen. Niemand betaalt immers graag teveel aan premie!

Basisverzekering en aanvullende zorgverzekering

Iedereen in Nederland moet een basis zorgverzekering afsluiten, dat is wettelijk verplicht. Maar de meeste mensen sluiten een extra aanvullende verzekering af om beter verzekerd te zijn en om niet voor plotselinge, onverwachte uitgaven te staan door hoge medische kosten. Een dergelijke aanvullende verzekering is, in tegenstelling tot de basis zorgverzekering, niet verplicht en het hangt af van je persoonlijke omstandigheden zoals leeftijd en gezondheid waar je aanvullend voor verzekerd wilt zijn. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat iemand met een ijzersterk gebit waarbij verder in de familie ook geen gebitsproblemen voorkomen, niet direct een aanvullende tandartsverzekering zal afsluiten. En moet je als man met een verzekering voor kraamzorg?

Het hangt dus sterk af van de persoon in kwestie welke aanvullende verzekering interessant of nodig is. Een verschil met de basisverzekering is, dat bij een basisverzekering de zorgverzekeraar iedereen moet accepteren als verzekerde, terwijl dat niet het geval is bij een aanvullende verzekering. In dat laatste geval moet een potentiƫle verzekerde dikwijls eerst een vragenlijst invullen met vragen over onder andere zijn of haar medische geschiedenis en gezondheid op dit moment. Afhankelijk van de uitkomst van een dergelijke vragenlijst mag een zorgverzekeraar je weigeren als het risico op hoge medische kosten in de nabije toekomst relatief hoog is.

Erfrecht

Hoewel je als jongere er niet aan denkt normaal, of aan wilt denken het kan gebeuren dat iemand in je directe familie overlijdt. Natuurlijk wil je dit niet en dit gaat ook zeker niet gebeuren op korte termijn maar de kans is altijd aanwezig. Mocht dit gebeuren dan moeten de zaken goed geregeld zijn, in feite zijn deze zaken altijd wel geregeld door je ouders door een erfrecht advocaat. Want ja je ouders zorgen echt wel voor je. Weliswaar realiseer je het niet maar alle kansen die je tot nu hebt gekregen zijn allemaal door je ouders.

Ouders offeren veel op voor kinderen maar dat ze met alle liefde voor je.

 

 

(24)

Redactie

Alles over wetenschap.