Verschillende soorten zakmessen

Zakmessen worden steeds uitgebreider en de vraag naar verschillende zakmessen worden steeds groter. Wij begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, want welk soort zakmes moet u voor welke situatie gebruiken? Als u gaat reizen heeft u bijvoorbeeld een andere mes nodig dan als u gaat koken. Wij hebben de verschillende zakmessen op een rijtje gezet. Lees verder om achter te komen welk mes het best bij u en uw situatie past.

Zwitsers zakmes

Iedereen heeft wel eens gehoord van het Zwitsers zakmes. Het Zwitsers zakmes staat bekend om zijn meerdere tools die inklapbaar zijn. Het zakmes kunt u gebruiken als mes, pincet, kurkentrekker, zaag en zelfs als schroevendraaier. Het is heel makkelijk mee te nemen omdat u alles netjes kunt inklappen. Het is vrij licht van gewicht en is dus ideaal om mee te nemen op vakantie voor een wandeltocht of andere vakantieactiviteit.

Vouwmes

Een vouwmes zegt het al in de naam. Een vouwmes kunt u prima opvouwen en is makkelijk verplaatsbaar. Bij sommige messen is de mes voorzien van een gekarteld gedeelte waardoor u makkelijk een tak of kunststof kunt doorzagen. Het verschil zit het hem in de tools. Een vouwmes heeft bijna nooit een zakmes of multitool. Een vouwmes is uitermate geschikt voor bergbeklimmers. Wilt u een lekker stukje vlees snijden? Koop dan een vouwmes.

Vast mes

Een vast mes staat er om bekend erg stevig te zijn. Omdat een vast mes niet inklapbaar is, is het lastiger om mee te reizen maar is daarentegen erg betrouwbaar en goed voor stevige klusjes. De vaste mes is ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld als bijl te gebruiken.

Multitool

Een multitool zegt het ook al in de naam. Het mes is zeer veelzijdig en u kunt de mes in veel gevallen gebruiken. Je hebt een groot scala aan tools en dus heb je in huis een perfect mes aan de multitool. Vooral in huis en op vakanties is dit de ideale mes die u in huis moet gaan halen.

Tot slot hebben wij nog een aantal tips
Bedenk goed waarom u de mes denkt nodig te hebben, want welk soort activiteit ga ik uitvoeren. Bij het snijden denkt u dan aan u eigen maar ook aan andermans veiligheid. Snij altijd van jezelf af en kijk goed uit voor uw vingers. Neem een slijpsteen mee om niet tot de verrassing te komen dat uw mes bot is.

(486)

Redactie

Alles over wetenschap.