De lente komt er aan, tijd voor een date

De lente staat voor de deur, dus het wordt tijd voor een leuke date. Het begint bij veel vrijgezellen te kriebelen bij 14 februari. Traditie in Nederland is om dan je geliefde of iemand die je leuk vind te verrassen met een leuk cadeautje of etentje. Momenteel zijn er ongeveer 2,2 miljoen mensen alleenstaand. Kortom je zou zeggen keuze genoeg voor iedereen. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om een nieuwe vriend of vriendin te vinden. Zij hebben bijvoorbeeld weinig vrijgezellen vrienden in hun omgeving. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse online datings site die het voor veel mensen een stuk makkelijker maken. Achter de computer durven mensen makkelijker contact te zoeken en leren ze elkaar eerst kennen voordat er een date geplant word.

Eerste date hoe pak je dat aan?

Voor iedereen is een eerste date erg spannend. Zeker als je elkaar nooit eerder hebt gezien. Er zijn een aantal dingen die je zeker niet moet doen tijdens de eerste date. Een van de belangrijkste dingen die je in je achterhoofd moet houden dat je elkaar wilt leren kennen. Een date in de bioscoop werkt dus niet echt goed. Een goede optie zou zijn in een restaurant afspreken die ook romantiek uitstraalt. En neem geen restaurant die je met bijvoorbeeld een Groupon actie hebt gevonden of met een AH restaurant actie heb gevonden. Hiermee maak je geen goeie eerste indruk. Controleer altijd van te voren het menukaart om te kijken of er gerechten zijn die jullie beide lekker vinden. Vraag daarom altijd aan de ander wat hij graag eet. Wil je niet gelijk te veel geld kwijt zijn voor een eerste date kun je ook lekker een drankje gaan doen in café. Zorg er wel voor dat het niet te druk is en elkaar makkelijk kan verstaan.

Zoek ontspannen omgeving uit

Vind je het juist nog wat lastiger om het gesprek op gang te houden? Geen probleem, ga dan gewoon eens wandelen in het park. Klets gezellig met elkaar en voel je niet direct opgelaten wanneer het tijdens je date lastig blijkt om eventuele stiltes te voorkomen. Bovendien is het in het park ook tijdens een date heerlijk om even van de stilte te kunnen genieten. Daarbij heb je ook het voordeel dat niemand jullie in de gaten houdt. Je bent alleen samen met je date en kun je aandacht voor elkaar besteden.

(16)

Redactie

Alles over wetenschap.