Bezienswaardigheden Costa Brava

De Costa Brava (wilde kust) is een 220 kilometer lange kuststrook van de Middellandse Zee in Catalonië (Spanje). Er zijn aan de Costa Brava tal van bezienswaardigheden te vinden. Het merendeel van de bezienswaardigheden hebben te maken met de lange, prachtige en bewogen geschiedenis van deze streek in het noordoostelijk deel van Spanje. Er wordt ook veel archeologisch onderzoek gedaan in de Costa Brava, denk maar eens aan de Griekse en Romeinse opgravingen bij Empúries. De Costa Brava is wellicht één van de bekendste stranden van Spanje. Dit heeft te maken met de vele toeristische voorzieningen.

Cap de Creus National Park

De Cap de Creus vormt de meest oostelijke punt van het Iberisch schiereiland en ligt zo’n 10 km ten noordoosten van Cadaqués. U kunt de Cap de Creus vanuit Cadaqués bereiken via een landweg met vele scherpe bochten, maar u kunt de kaap ook te voet bereiken.

Dali Museum-House

Dalí’s werken zijn onder andere ondergebracht in de Dalí Foundation, dat bestaat uit drie Spaanse Dalí musea in Figueres, Púbol en Port Lligat in Spanje. Op 23 september 1974 werd in Dalí’s geboorteplaats Figueres het Teatro Museo Dalí geopend. Zowel eigen werken als werken van kunstenaars die Dalí bewonderde, zijn hier te zien. Dalí maakte niet alleen schilderijen hij maakte ook o.a. sieraden en parfum.
Het Dali Museum is in een dorp aan de Costa Brava. Het heet Cadaquésen de architectuur is erg mooi. witte huizen en prachtige stranden.

Santa Clotilde Gardens

De Jardines de Santa Clotilde is een vredig toevluchtsoord verscholen in de bruisende Costa Brava. Verschillende paden leiden je hier door 2,4 hectare aan tuinen met verschillende boomsoorten, begroeide beeldhouwwerken en fonteinen. De schoonheid in deze historische tuin wordt geëvenaard door zijn spectaculaire omgeving op een rotsachtige heuvel aan zee.

Tossa de Mar Kasteel

Een van de mooiste kuststeden in Spanje is Tossa de Mar, in de provincie Gerona (op minder dan een uurje van Girona stad). Het trekt kunstenaars van over de hele wereld! Artiest Marc Chagall noemde Tossa de Mar zelfs liefkozend het ‘Blauwe Paradijs’.
Het Tossa de Mar kasteel is een mooi kasteel met gepaste huisjes,prachtig om er rond te wandelen. Boven is een taverne waar je heerlijke koffie kan drinken op een terras met een zeer mooi uitzicht over de zee en kustrotsen. Je klim naar boven wordt beloond met een fabtastisch uitzicht op het dorp en over de zee. Wedden dat je hier een fot maakt met het kasteel op de voorgrond en de azuurblauwe zee erachter? En gelijk heb je want het is zeker de moeite waard!

Botanische Tuin Marimurtra

Je hoeft echt geen enorme natuurliefhebber te zijn om de botanische tuinen te waarderen. De botanische tuinen van Blanes zijn een klein paradijsje waar je lekker in kan rondwandelen. Blanes heeft twee grote botanische tuinen: de Mar i Murtra en de Pinya de Rosa. De Mar i Murtra is een grote, kleurrijke plantentuin die bijna 15 hectare omvat. In de plantentuin vind je meer dan 4000 verschillende plantensoorten.
Deze botanische tuin biedt een waanzinnig uitzicht over de Middellandse Zee. Extra leuk: er zijn papegaaien aanwezig waar je mee op de foto kunt. Als dat geen tropisch plaatje is, weten wij het ook niet meer. Geen wonder dat de Mar i Murtra een jaarlijks bezoekersaantal van ongeveer 300.000 mensen heeft!

(12)

Redactie

Alles over wetenschap.