De 4 meest voorkomende ongelukken in de bouw

In dit artikel wordt beschreven wat de meest voorkomende ongelukken in de bouw zijn en hoe deze voorkomen zouden kunnen worden. Dit is erg belangrijk, aangezien er veel kosten worden gemaakt bij de vervanging van personeel wat een ongeluk heeft gehad, en uiteraard aan schadeclaims wordt uitgegeven.

1. Spijkers

Spijkers worden erg veel gebruikt in de bouw. Het is dan ook niet voor niks dat hier de meeste ongelukken mee gebeuren. Spijkers die door vingers heen worden geslagen, of door hele handpalmen. Het klinkt misschien gek, maar dit gebeurd in de bouw heel erg vaak. Handschoenen zijn natuurlijk een erg belangrijk middel om deze ongelukken te verminderen, of in ieder geval de schade van de spijkers te verminderen. Handschoenen moeten dan ook zeker in het basispakket zitten van iedere bouwvakker.

2. Hamers

Hamers zijn zwaar en gemaakt om dingen hard te slaan. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat hamers veel schade aanrichten aan de lichamen van bouwvakkers. Hiertegen zijn moeilijk voorzorg maatregelen te nemen, aangezien een hamer overal pijn doet. Verbrijzelde botten zijn vaak het gevolg van hamers in de bouwvak wereld.

3. Communicatie

Communicatie is ook een erg belangrijke factor voor het gebeuren van ongelukken in de bouw, zoals hier te lezen is. In de bouw, waar vaak met zware en gevaarlijke bouwmaterialen wordt gewerkt, is communicatie essentieel. slechte of goede communicatie kan het verschil zijn tussen leven en dood van bouwvakkers.

4. Bakstenen

Bakstenen zijn zwaar en er voor gemaakt om stevig te zijn. Als er een baksteen op jouw tenen valt, en jij geen veiligheidsschoenen draagt, kan ik jou verzekeren dat jij verbrijzelde tenen krijgt. Veiligheidsschoenen kunnen dan ook erg veel uitmaken als het gaat om de veiligheid van bouwvakkers. Net als helmen, en handschoenen, zijn ook veiligheidsschoenen een essentiële, niet te missen factor in het basispakket van iedere bouwvakker. Ook als jij zelf vaak thuis aan het huis klust, zorg en dan in ieder geval voor dat jij veiligheidsschoenen in huis hebt, zodat verbrijzelde tenen iets zijn waar jij je niet druk over hoeft te maken.

Met deze informatie weet jij heel goed hoe jij ongelukken kan voorkomen als jij in de bouw werkt of als jij zelf thuis ook nog klust. Zorg voor een helm, handschoenen voor de veiligheid, en voor veiligheidsschoenen. Deze combinatie zal er voor zorgen dat de kans op ongelukken tijdens klussen of bouwvakken, sterk verminderd worden. Wees dus goed beschermd en succes met klussen!

 

 

(25)

Redactie

Alles over wetenschap.