Goedkope rondreis Amerika

7 adembenemende stukjes natuur in Amerika

Amerika wordt vaak gezien als het land waar altijd drukte heerst, waar beroemdheden rondrijden in limousines, waar de stranden dagelijks vol zitten en je uren moet wachten om een kassa in de winkel te bereiken. Veel mensen associëren Amerika met gezellige drukte, maar je kunt je rondreis door Amerika ook zeker in het teken van natuur laten staan. Dit zijn de 7 meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika. Het is overigens aan te raden om een mooie camper te huren bij een autoverhuurbedrijf als je met meerdere personen een rondreis gaat maken. Dan kun je overnachten waar je maar wilt en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid.

1. Grand Staircase – Escalante

In Utah kan je je laten verbazen door de verschillende soorten landschappen die je tegenkomt in het gebied Grand Staircase – Escalante. Dit nationale monument bestaat uit maar liefst 750.000 hectare ongerepte natuur.

2. Horseshoe Bend

In Arizona is de Horseshoe Bend te vinden in de Colorado River. De bijzondere wending is goed te zien vanaf een hoogte van driehonderd meter boven het water, waar je vanaf de rand een blik kunt werpen op dit natuurverschijnsel.

3. Ash Cave

In Ohio is de indrukwekkende Ash Cave te vinden tussen Pittsburgh en Cincinatti, in Hocking Hills State Park. De grot ligt in een bosrijke omgeving waar vooral ook heel veel as te vinden is. Dit zou komen door de vele kampvuren die er in de geschiedenis hebben gebrand. Overigens is er in dit park ook een prachtige waterval te vinden, die van East Fork Queer Creek.

4. Yellowstone

National Park Yellowstone is in het noorden van Amerika te vinden en heeft een oppervlakte van maar liefst een ruime 9.000 vierkante kilometer. Het landschap is indrukwekkend, met unieke geisers, kuddes bizons die voorbijwandelen en hete zwavelwateren. Je kunt hier ook de woonplaats van Buffalo Bill bezoeken, Cody. Het park ligt op de grens van drie staten, namelijk Idaho, Wyoming en Montana.

5. Shenandoah National Park

Op de rug van de welbekende Blue Ridge Mountains kan je een bezoek brengen aan Shenandoah National Park, een indrukwekkend groen natuurgebied in Virginia. Je kunt er een mooie tour maken en er een nacht verblijven in een sfeervolle blokhut.

6. Monument Valley

Hier zijn misschien wel de meest indrukwekkende rotsen te vinden van heel Amerika. De rotsformaties zijn niet groot, maar reusachtig! Niet voor niets is Monument Valley, in Utah, vaker het decor voor films geweest. Het uitzicht is er machtig.

7. The Glacier National Park

4.000 kilometer aan indrukwekkende natuur. Dit is te vinden op de grens van Montana, in het noorden van Amerika, in dit prachtige park. Je vindt er gletsjers, imposante bergen, eindeloos veel bomen en ongeveer 130 meren. Natuurlijk kan je hier genieten van de heerlijk schone lucht, en je kan er de mooiste foto’s schieten.

(20)

Redactie

Alles over wetenschap.