Explore [X] Magazine

Het leven is een ontdekkingsreis

KantoorTechnologie

Herstel en back-up van data

Tegenwoordig werken wij eigenlijk alleen nog maar op computers en telefoons. Zowel privé als zakelijk zullen weinig mensen nog geplakte fotoboeken hebben of archieven met papieren contracten etc. Als een computer of telefoon vergaat, gaat daar meestal ook veel data in mee.
Een oplossing hiervoor is het maken van een back-up van je data op je telefoon of computer. Hiermee kan je het verlies van data tegengaan. Mocht de computer verloren gaan kan je de data op een nieuwe computer herstellen. Hoe je dat het beste aan kan pakken? Lees verder voor meer informatie.

Online je gegevens opslaan

Tegenwoordig gebeuren steeds meer online. Om je gegevens altijd veilig te bewaren kan je ervoor kiezen om ze op te slaan in de cloud. Bijvoorbeeld via Onedrive, Icloud of Dropbox. Je gegevens komen dan niet op je computer te staan. Ze zijn online opgeslagen. De handeling om bij de gegevens te komen is bijna hetzelfde. Je moet alleen eerst naar de OneDrive of Dropbox. Daarna kan je gewoon in je mapjes aanklikken wat je nodig bent. Het grootste voordeel van werken in de cloud? Je kan overal bij je gegevens en bent niet afhankelijk van een vaste plek. Privé zou je de cloud ook goed kunnen gebruiken voor foto’s of contracten.

Liever niet online

Voor veel bedrijven is werken in de cloud niet mogelijk. Soms omdat het risico op data verlies te groot is. Soms omdat ze er gewoon niet aan toe zijn of omdat het over te veel data gaat. Mocht je een kleine organisatie zijn en toch een back-up willen van je data. Dan kan je ervoor kiezen om je bestanden te kopiëren op een externe harde schijf. Hiermee heb je van dat moment een back-up van je bestanden. Hierin is het wel belangrijk dat je dit met tussenposes consequent blijft doen.

Data back-up voor bedrijven

Ben je een grote organisatie? Dan is de kans groot dat jullie afhankelijk zijn geworden van ICT. Het is dan ook belangrijk dat jullie data altijd beschikbaar is. Het verliezen van data kan niet alleen veel ellende veroorzaken, het kost ook nog eens heel veel geld. Je ziet steeds vaker dat data niet alleen meer verloren gaat door een computer die kapotgaat maar ook door hardware storingen of zelfs aanvallen van cybercriminelen. Je daartegen beschermen is een belangrijke zaak.

Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Er zijn veel specialisten die je kunnen helpen met een data backup. Zij kunnen je stap voor stap voorzien van de beste methode om jouw data veilig te stellen en ervoor te zorgen dat het data verlies wordt geminimaliseerd. Ook zijn zij op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen die te maken hebben met data backup en herstel van data. Hiermee is de organisatie snel weer op de rit bij verlies van data. De meeste specialisten kunnen de diensten die ze adviseren ook op zich nemen. Zo ben je als organisatie verzekerd dat jullie gegevens altijd veilig zijn. Wat er ook gebeurt.

(39)

Redactie

Alles over wetenschap.