Zakendoen in het buitenland. Waar kun je zakelijk Engels leren?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt dan heb je ook klantcontacten. Meestal zijn die in het eigen land maar er kan zeker een keer een reden zijn om contacten in het buitenland te hebben. Wanneer je internationaal wilt gaan is het dan handig dat je meerdere talen beheerst zodat jij je ook goed verstaanbaar kunt maken.

Een cursus zakelijk Engels leren, waar doe je die?

Een cursus zakelijk Engels leren is voor iedereen wel handig. Waarschijnlijk heb je op school ook wel Engelse les gehad en heb je daar ook wel examen voor moeten doen maar dat is vaak het gemiddelde Engels.

Wat leer je op een cursus zakelijk Engels?

Je leert op een cursus zakelijk Engels verschillende dingen. Ze leren je onder andere om de Engelse taal op een optimale manier in te zetten voor je eigen zakelijke succes. Dit doen ze door middel van het oefenen van situatie die kunnen voorkomen uit de dagelijkse praktijk.
Bij het zakelijk Engels leren wordt er vaak ingegaan op de vaktermen die uit je eigen zakelijke branche komen. Daarom leren ze je ook de meest gebruikte aanspreekvormen en formuleringen die bij jou en jouw bedrijf passen.
Wat tevens ontzettend belangrijk is, dat is dat je ook humor houdt naar je zakelijke klanten toe. Ook dit word je aangeleerd bij de cursus zakelijk Engels leren. Zo leer je meteen wat er wel en niet gezegd kan worden. Je leert ook om een zakelijke enquete te maken in de Engelse taal.

Zakelijke Engels en algemeen Engels, wat is het verschil?

Misschien denk je in de eerste instantie dat er niet echt een verschil zit tussen algemeen Engels en zakelijk Engels maar dat is er wel degelijk. Algemeen Engels is het Engels wat je gebruikt om een dagelijks Engels gesprek te voeren.
Zakelijk Engels is veel meer gericht op de werkplek. Het studeren voor zakelijk Engels neemt een volledig leertraject in beslag. Dit wil zeggen dat je de volgende vaardigheden krijgt aangeleerd: je woordenschat, de grammatica, het spreken, schrijven en luisteren van en naar zakelijke Engels en een stukje culturele kennis.

Kun je als beginner beginnen met zakelijk Engels studeren?

Ja je kunt als beginner zeker beginnen met het studeren van zakelijk Engels. Het merendeel wat een cursus zakelijk Engels doet zijn ermee begonnen om hun eigen Engels nog even bij te schaven maar er zijn ook studenten bij die nooit Engels hebben geleerd en van voor af aan beginnen. In principe leer je hetzelfde maar zit er bij het zakelijk Engels net even wat meer een zakelijke tint aan.
De grammatica en dergelijke is in het algemeen Engels niet anders dan in het zakelijk Engels. Toch kan het zo zijn dat de grammatica bij het zakelijke Engels studeren wat minder zwaar is dan bij het algemeen Engels. Bij zakelijk Engels ligt de focus namelijk wat meer op het gebruiken van de functionele taalvaardigheden. Ligt de grammatica je niet zo? Dan kan je beter een cursus zakelijk Engels doen.

(38)

Redactie

Alles over wetenschap.