Het belang van een autoalarm

Auto’s zijn steeds moderner geworden, en daarmee ook de standaard alarmsystemen die sommige auto’s al standaard hebben ingebouwd. Het is nog steeds nodig; in de wereld van vandaag kan je niet iedereen vertrouwen. Ook zal je met een alarm in de auto meer gerustgesteld je auto achter laten wanneer je in de stad gaat shoppen.

Autoalarm en autoverzekering

Bij bepaalde type auto’s, vooral die in de duurdere prijsklassen, stellen autoverzekeraars het hebben en goed functioneren van een autoalarm verplicht. Stel dat uw nieuwe auto wordt gestolen en zwaar beschadigd wordt teruggevonden, dan kan er een onderzoek door de verzekeraar worden ingesteld of er een autoalarm aanwezig was en of het alarm ook daadwerkelijk is afgegaan. Mocht dat niet het geval zijn en uw auto valt in een hoge prijsklasse dan kan het zomaar zijn dat de verzekeraar niet uitbetaalt. Laat dus regelmatig uw autoalarm controleren, dan komt u niet voor verrassingen te staan. Vergelijk bovendien altijd de diverse autoverzekeringen om te bepalen welke verzekering het beste past bij uw situatie.

Autoalarm van goede kwaliteit

Er zijn nog genoeg auto’s waar geen alarm in zit ingebouwd. Maar ook auto’s die al een alarm hebben, zijn het vaak standaard alarmen. Met enige moeite kunnen mensen alsnog in deze auto inbreken. Voor iemand die erg veel waarde hecht aan zijn auto is het essentieel om een goed autoalarm aan te schaffen.
Een autoalarm is een eenvoudig apparaat. Het geeft een potentiële inbreken een duidelijk signaal dat de kans groot is dat iemand het merkt of wordt gewaarschuwd. Zeker nu is dit extra effectief. Alarmen zijn tegenwoordig verbonden met de smartphone van de eigenaar. Deze zal direct worden gewaarschuwd.
Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan een autoalarm. Toch kan het juist voordeliger zijn voor je financiën om er een aan te schaffen. Eigenaars van nieuwe auto’s met een goed alarm betalen vaak een stuk minder aan de verzekering dan iemand met een oude auto zonder alarm. Uiteindelijk kan het je dus geld besparen. Zie het daarom als een kleine investering.

Kans op diefstal heel klein

Met een goed autoalarm is de auto niet meer te stelen. Sommige systemen geven de mogelijkheid dat je met je mobiel functies van je auto kan aanpassen. Hierdoor, mocht er ingebroken zijn, kan de inbreker met geen enkele mogelijkheid wegrijden. Vaak zit er ook een ‘tracking device’ in het systeem waardoor de politie je auto makkelijk kan terugvinden.
Wilt u een autoalarm aanschaffen? Www.voertuigterug.nl is de vergelijkingssite in het vergelijken van autoalarm systemen. Hier zijn eenvoudige alarmen te vinden. Maar ook Alarm klasse 5.

(18)

Redactie

Alles over wetenschap.