Hoe werkt webhosting?

Dit artikel tracht te beschrijven hoe webhosting werkt en hoe dit proces ons leven heeft veranderd. Hopelijk heb jij na het lezen van dit artikel een goed idee van wat webhosting is en wat webhosting over de hele wereld teweeg heeft gebracht.

Wat is webhosting?

Webhosting is het proces wat er voor zorgt dat websites online staan. Wie dacht dat websites altijd beschikbaar zijn op ‘het internet’ heeft dit dus goed mis. Het internet is namelijk een verzameling van alle sites bij elkaar. Deze websites zijn echter te bereiken via andere computers. Als jij dus op een website zit, zie jij deze pagina door dat een andere computer dit mogelijk maakt. Zonder computers die een website ‘hosten’ is er dus geen internet mogelijk.

Wat heeft webhosting met ons leven gedaan?

Door massale webhosting is het mogelijk gemaakt om het internet te creëren zoals wij dit nu kennen. Dagelijks wordt het internet miljarden keren gebruikt en zijn wij ook niet meer van de online wereld weg te denken. Informatie is overal vrij beschikbaar en toegankelijk voor iedereen (mits overheden deze toegang niet beperken). Deze voorziening van informatie heeft er voor gezorgd dat mensen alles kunnen opzoeken. Dit is natuurlijk een wereld van verschil met de eerdere situatie, waar als je iets wilde weten, je dit in een encyclopedie moest opzoeken. Nooit meer hoeven wij ons iets af te vragen waar wij niet binnen een paar seconden een antwoord op kunnen vinden. Dit natuurlijk mits het antwoord op deze vraag daadwerkelijk ergens geformuleerd is. Antwoorden op levensvragen zullen dan ook helaas niet op en magische manier worden getoond als je dit in Google intypt.

Wat kan jij met webhosting?

Via webhosting kan jij een website opzetten. Webhosting kan je thuis zelf doen, via je eigen computer. Echter zorgt dit er voor dat jouw computer altijd aan moet blijven staan, of dat jouw website niet bereikbaar is wanneer jouw computer niet aan staat. Het is dus veel slimmer om dit via een speciaal webhosting bedrijf te doen. Ik raad hierbij Vimexx aan. Zulke bedrijven zorgen er dan voor dat jouw website online blijft staan en kunnen jou helpen met allerlei problemen die jij kan ondervinden met jouw website. Ook is webhosting helemaal niet duur. Voor een paar euro per jaar kan jij al een website online hebben staan!

Als jij er van droomt om je eigen website op te zetten, aarzel dan niet langer en vraag die webhosting aan. 

(28)

Redactie

Alles over wetenschap.