Je sollicitant eist een leaseauto. Wat nu?

Je zit aan tafel tegenover een sollicitant. Hij is erg goed en je wilt hem wel aannemen. Hij krijgt wel een tijdelijk contract van 6 maanden om even zeker te weten of hij echt zo goed is. Hij heeft maar één eis; hij wil een leaseauto. Wat nu?

Lease contract

Tegenwoordig bieden de meeste bedrijven leaseauto’s aan hun medewerkers met contracten van een aantal jaar. Dit is niet handig voor een medewerker met een halfjaar contract. Je zit dan vast aan een langlopend contract met vervelende afkoopboete. Er moeten toch betere opties zijn? Wat kun je ze wel aanbieden?

Shortlease contract

Een shortlease contract is een leasecontract van 2 maanden tot 2 jaar. Deze contracten die beschikbaar zijn dankzij shortlease hebben vaak ook een korte opzegtermijn van een maand. Wil je de medewerker tegemoet komen en een eigen auto bieden, kies dan voor shortlease. Het handigste is om dan een contract af te sluiten dat even lang is als het tijdelijke contract van de medewerker.

Reiskostenvergoeding

Je kunt afspraken maken met de werknemer. Van de belastingdienst mag je € 0,19 per kilometer belastingvrij vergoeden. Vergoed je meer? Dan moet de werknemer belasting betalen over het bedrag boven € 0,19.

Poolauto’s

Regel een vloot poolauto’s. Deze auto’s kunnen door werknemers worden gebruikt voor zakelijke ritten. Je hoeft dan minder leaseauto’s te regelen, omdat werknemers een auto ter beschikking hebben.

NS-Business card

Met deze kaart kan je werknemer gebruik maken van al het OV, inclusief taxi en OV-fiets. Je werknemer hoeft niks voor te schieten. Aan het eind van de maand betaal je de factuur van de ritten. Je hebt geen stapels aan bonnetjes waar je doorheen hoeft te worstelen, je hoeft alleen in te loggen en je hebt het complete overzicht van alle reizen. Voor het bedrijf is het ook aantrekkelijk omdat je dan met korting kan reizen. Zo kun je personeel voorzien van comfortabele reizen.

Er zijn dus meerdere opties die je met je sollicitant kunt bespreken. Het belangrijkste is om te vragen waarom hij een leaseauto nodig heeft. Dan kun je bekijken welke optie het beste aansluit bij zijn wensen en eisen.

(101)

Redactie

Alles over wetenschap.