Explore [X] Magazine

Het leven is een ontdekkingsreis

Kantoor

Tips voor je carrière

Net klaar met je opleiding om ga je werken? Of werk je al een tijdje en gaat het niet helemaal naar wens? Of ben je misschien wel manager, gaat alles goed, maar meen je dat je altijd kunt verbeteren? Lees dan snel de onderstaande tips!

Zorg ervoor dat je niet te veel stress hebt

Stress op het werk overkomt je vaak, maar is erg vervelend. Het heeft namelijk direct een negatieve invloed op je prestaties en op je geluksgevoel. Het is dus zaak om hier goed mee om te gaan. En gelukkig kan dat! Allereerst moet je het probleem onderkennen, maar zodra je inziet dat je te veel stress hebt en je bereid bent er wat aan te doen, is er veel mogelijk. Een belangrijke tip is bijvoorbeeld dat je de dag moet beginnen met een soort van planning. Je moet weten wat je die dag moet doen en weten wanneer je het kan of moet doen. Zo zal je ’s ochtends al zien dat je weliswaar een drukke dag voor de boeg hebt, maar het eigenlijk goed bol te werken is!
Daarnaast is het goed om zo nu en dan pauze te nemen. Eigenlijk is het goed om dit eigenlijk elk uur een kwartier te doen. Je werkt zo namelijk veel beter en efficiënter. Zelfs als je dus lekker in de ‘werkflow’ zit, doe je er toch verstandig aan om even dat praatje met je buurman te maken of even een bakje koffie te halen bij de koffieautomaat.

Laat je coachen

Soms weet je zelf niet precies wat je sterke en zwakke punten zijn en dan is het lastig om jezelf te verbeteren in je werk. In dat geval kan hulp van buitenaf door een specialist uitkomst bieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een personal trainer of bijvoorbeeld een loopbaancoach die je kan coachen als je jezelf wil verbeteren of wellicht iets heel anders wil gaan doen.

Denk in het groot

Alles is mogelijk, als je er maar voor gaat. Denk dus graat en ‘the sky is the limit’. Jij kunt ook directeur worden of naar het buitenland. Het is vaak een kwestie van doorzettingsvermogen en wilskracht. Je moet een lange adem hebben, maar waar een wil is is een weg. Niets is gek genoeg!

Blijf leren

Op je werk, maar ook daarnaast. Doe bijvoorbeeld cursussen. Leer een extra taal of werk aan de sociale vaardigheden. Dit zijn capaciteiten waar je altijd de vruchten van zult plukken. Het is belangrijk om in beweging te blijven. Zodoende houd je het spannend voor jezelf en het toont aan je dat ambitieus bent. En dat laatste wordt opgepikt door je omgeving!

(56)

Redactie

Alles over wetenschap.