Relatiegeschenken, wat zijn dat?

Relatiegeschenken, wat zijn dat eigenlijk en waar worden ze voor gebruikt? Relatiegeschenken worden aan zakenrelaties of medewerkers van een bedrijf gegeven. Je ontvangt ze meestal bij bijzondere gelegenheden zoals bij beurzen of feestdagen. Het kenmerkende onderdeel van een relatiegeschenk is dat er op het geschenk, in vrijwel alle gevallen, het logo of de merknaam van de gever van het relatiegeschenk vermeld staat.

De gelegenheid

Maar, op welke momenten worden relatiegeschenken gegeven? Is dit een alledaags iets of is dit iets speciaals? Relatiegeschenken worden eigenlijk alleen in speciale gevallen uitgedeeld. Voor een bedrijf bevat een jaar een aantal bijzondere gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan beurzen, feestdagen, bijeenkomsten of bij de opening van een bedrijf. Het is vrij gebruikelijk dat wanneer een bedrijf op een beurs aanwezig is, het bedrijf een visitekaartje heeft. Dit hoeven dus niet alleen kaartjes te zijn, maar kunnen ook relatiegeschenken zijn.

Soorten relatiegeschenken

Relatiegeschenken bestaan in allerlei vormen, soorten en maten. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van relatiegeschenken hebben voor vrijwel iedere branche wel wat in hun assortiment liggen. Een van de meest gebruikte relatiegeschenken zijn stressballen, pennen, USB-sticks, powerbanks of keycords. Ook kun je denken aan paraplu’s, portemonnees, T-shirts, bidons, petjes of zaklampjes.

Bedrukking

Zoals gezegd kiezen veel bedrijven ervoor om de relatiegeschenken te voorzien van een logo of merknaam. Bij bedrijven die relatiegeschenken maken heb je in vrijwel alle gevallen de optie om jouw relatiegeschenk ook te laten bedrukken. Voorbeelden hiervan zijn bierviltjes bedrukken of een kussensloop bedrukken. Dit is natuurlijk ideaal voor bedrijven die in de bierbrouwerij en beddenbranche zitten. Voor vrijwel iedere branche is het mogelijk om een passend relatiegeschenk te vinden.

(50)

Redactie

Alles over wetenschap.