Tips om goedkoop op vakantie te gaan

Vakantie is weer in volle gang. Dagelijks reizen er duizenden mensen naar hun vakantie bestemming. Ongeveer twee derde van de Nederlanders gaat op een keer vakantie in 2017. De meeste hiervan gaan tijdens de zomervakantie. Dat zijn voornamelijk mensen die kinderen hebben. Die zijn natuurlijk afhankelijk van hun vakantieperiode. Enige nadeel van de zomervakantie is dat de vakantie boeken veel duurder is dan wanneer je buiten het seizoen gaat boeken. We hebben een aantal tips voor jullie om zo goedkoop mogelijk te reizen.

Boek ruim van te voren

Als je ruim van te voren boekt heb je minder te maken met de drukte. Wanneer je maar 2 maanden van te voren gaat boeken zijn de meeste plekken al bijna vol geboekte. Als er al veel is volgeboekt laten ze de prijzen per kamer stijgen. Vaak is acht maand van te voren een prima periode om te gaan boeken. Last minute kan soms goedkoop uitvallen maar de keuze is een stuk kleiner.

Controleer meerdere reisbureaus

Veel reisbureaus bieden vaak dezelfde vakantie aan. Daarom is het goed om even bij meerdere reisbureau’s te kijken of er verschil is in prijs. Kijk ook goed naar wat ze hiervoor bieden. Sommige reisbureaus hebben een betere afspraken gemaakt die iets extra kan opleveren. Zo hebben sommige wel een volledige all inclusief arrangement of de andere reisbureau hebben weer wat afspraken gemaakt waardoor je beperkter bent.

Stel zelf je vakantie samen

Wanneer je via reisbureau iets boekt is meestal alles in een keer geregeld. Je vliegticket, vervoer naar appartement of hotel en terug reis is tot in de puntjes allemaal al voor je klaar. Alleen hier betaal je wel voor. Wanneer je alles los gaat boeken dus ticket en hotel kun je vaak goedkoper uit komen. Het is alleen wel wat meer werk voor jezelf om alle losse elementen te boeken. Nu zijn er ook veel websites waarbij je alle vliegticket met elkaar kan vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste vliegticket koopt.

Vliegveld

Over het algemeen is vliegen vanuit Schiphol de duurste optie. Vliegen vanaf Rotterdam Eindhoven of Brussel kan soms veel goedkoper zijn. De kleinere vliegvelden bieden ook veel reizen binnen Europa aan. Als je buiten Europa gaat reizen dan is Schiphol en Brussel de enige optie.

Parkeren

Het klinkt lekker makkelijk om je auto te parkeren bij Schiphol en zo de vliegtuig in stappen. Alleen je auto 2 weken laten staan op Schiphol kost kapitalen. Afhankelijk van waar je woont is een taxi of openbaar vervoer veel goedkoper. Bijvoorbeeld Taxi Delft Schiphol kost voor 4 personen veel minder dan 2 weken lang op Schiphol je auto parkeren.

(7)

Redactie

Alles over wetenschap.