Vakantie vieren in Chili?

Santiago hoofdstad van Chili

Een wereldstad van 5 miljoen inwoners, het is de hoofdstad en het politieke, commerciële, financiële en culturele centrum van Chili. Santiago is in 1541 door Pedro de Valdivia gesticht. Vanaf de Santa Lucia berg heeft men een goed overzicht van het centrum van Santiago met de historische gebouwen die een nalatenschap zijn van de koloniale periode.
Wil men een beter zicht hebben op Santiago dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de San Cristobal berg, vanaf deze berg neemt men afstand van de drukte van het centrum en kan men vanaf hier het Andes gebergte bewonderen en aan de voet hiervan uitlopers van de buitenwijken van Santiago. Men ziet ook de wijken Providencia en Las Condes die gekenmerkt worden door de vele torenflats en zeer moderne gebouwen. Dit zijn moderne en welvarende wijken. Hierna ziet men de wijk Nuñoa, Recoleta, Central Estacion en de andere buitenwijken van Santiago.

Uitgaansdistrict

Aan de voet van de San Cristobal berg bevindt zich het uitgaansdistrict ook wel bekend onder de naam Bellavista. Men vindt hier vele restaurants, discotheken, cafés, kunstgalerijen, theaters, kunstnijverheidscentra en concertzalen. Elke wijk in Santiago heeft de toerist iets te bieden en is de moeite waard om te bekijken door gebruik te maken van een modern en efficiënt metronet. Santiago kan men niet in een paar regels beschrijven en men kan de sfeer van deze stad niet in woorden vastleggen, deze moet u zelf beleven en er achter komen dat deze stad voor iedereen wat te bieden heeft. Beleef Santiago in al zijn facetten.

Introductie Arica en Iquique

Omgeven door groene valleien, uitgestrekte stranden, musea en een casino is Arica één om niet gauw te vergeten. Hoewel in de woestijn toch nog het gevoel hebben dat u zich in een badplaats meer naar het zuiden bevindt!
Arica is een subtropische stad, vol mysterie met zijn geogliefen, een zeer pittoresk treintje met als eindbestemming La Paz, Bolivia, olijfbomen, bananenplanten en palmbomen.
Eén van de meest indrukwekkende gezichten in Arica is echter het Chungará meer, dit is één van de hoogst gelegen meren ter wereld. Gelegen aan de voet van slapende vulkanen.
Beroemd om zijn prachtige stranden en huizen, gevolg van een rijk verleden als mijnstad, exporteur van nitraat en zilver, is Iquique, Indiaans voor stad van ‘rust en kalmte’, de grootste stad ter wereld wat betreft de export van vismeel. Tevens bestaat hier een taxfree zone, wat deze stad nog aantrekkelijker maakt dan het al was. Overigens is Chili ook ideaal voor backpackers en kampeerders, er zijn genoeg campings in het land te vinden. Zorg er wel voor dat je kampeeruitrusting in orde is, een en ander is te koop bij de betere kampeerwinkel.
In Pica, met zijn mango, guayave en citrusvruchtenplantages is het mogelijk om een bad te nemen in de ‘conchas’, de rots-meertjes. In de dichtbij gelegen oase Matilla kunt u de zeer goed bewaarde XVIIe-eeuwse gebouwen aanschouwen. Ook kunt u een bezoek brengen aan Tirana, een dorpje geheel gewijd aan religieuze verering van de Maagd Maria, een waar kleurrijk en feestelijk gebeuren, één week in het jaar, tussen 12 en 18 juli. De rest van het jaar blijven de huizen gesloten.

(6)

Redactie

Alles over wetenschap.