Verjaardag van je hond vieren?

De verjaardag van je hond gaat aan veel mensen waarschijnlijk voorbij. Maar waarom zouden we onze eigen verjaardag wel vieren en die van onze trouwe viervoeters niet? In dit artikel lees je waarom jij je hond goed zou moeten verwennen op zijn verjaardag. Lees gauw verder!

Waarom we de verjaardag van mensen vieren

We vieren onze eigen verjaardag en die van anderen omdat we stil willen staan bij het aantal jaren dat we al in deze wereld bestaan. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat we van iedereen cadeautjes krijgen en is een excuus voor een feestje nooit weg! Genoeg reden dus om je eigen verjaardag te vieren. Hoe staat dit in verhouding tot je hond? Wil je er bij stil staan hoe oud je hond is, of maakt dit je niet zoveel uit als bijvoorbeeld je moeder een dagje ouder wordt?

Hondenverjaardag

Een hond wordt uiteraard net als mensen ieder jaar ouder, als gaat dat volgens sommigen uiteraard in hondenjaren. Dus volgens sommigen zou een hond ieder jaar zelfs het equivalent van zeven verjaardagen moeten vieren. Nu is dit natuurlijk een beetje overdreven. Maar waarom zou je niet de geboortedag van je hond vieren? Veel mensen vinden honden minder dan mensen en vinden daarom dat een hond geen verjaardag hoeft te hebben. Een hond weet waarschijnlijk ook niet wat er aan de hand is op zijn verjaardag als deze gevierd wordt. Een baby heeft hier ook geen idee van, maar toch vieren we zijn of haar eerste verjaardag! Het gaat allemaal om de symbolische waarde die het vieren van een hondenverjaardag heeft. We vieren dat we de hond nog een jaar bij ons mogen hebben en hopen dat hij nog lang in leven blijft om ons gezelschap, vriendschap en plezier te brengen. Genoeg reden dus om de verjaardag van je hond te vieren!

Wat doe je op een hondenverjaardag?

Op een honden verjaardag staat uiteraard jouw hond centraal. Het is dan ook van groot belang dat je je hond op dit moment goed verwend! Dit kan je doen door een nieuw speeltje of een hondenpakket voor hem te kopen. Er zijn zelfs hondentaarten die je zelf kan maken of die je ergens kan bestellen. Ook vind je hond het natuurlijk leuk als veel van zijn vrienden er ook zijn!

Wandelen goed voor de conditie

Daarnaast is het fantastisch voor je hond om een lange wandeling te maken door bijvoorbeeld het bos. Natuurlijk kun je in de sportschool of thuis flink sporten door met fitnessapparaten aan de slag te gaan maar ook door een flinke wandeling te maken met de hond werk je goed aan je conditie.

Conclusie

Het is voor honden niet gebruikelijk om hun verjaardag te vieren. Toch kan dit erg leuk zijn en waardevol. De symbolische waarde van het vieren van een verjaardag gaat nooit weg. Sta stil bij de prettige aanwezigheid van je hond en vier zijn verjaardag!

(81)

Redactie

Alles over wetenschap.