Wat te regelen voor een feest te organiseren

Je kent het wel, je wil graag een feest organiseren maar je weet niet waar te beginnen. De meeste mensen denken hier veel te licht over en voor je het weet kom je voor onaangename verrassingen te staan. Ons advies is om je zaken vroegtijdig te regelen om uiteindelijk lekker te genieten van je feestje. Het is raadzaam om een draaiboek te maken voor een groot feest, zeker als het gaat om uw bruiloftsfeest. Dan mag er uiteraard niks aan het toeval overgelaten worden. Om u te helpen uw feestje zo goed mogelijk te laten verlopen zullen wij een aantal punten bepreken die u absoluut niet mag vergeten als u een feest gaat organiseren.

Budget
Allereerst gaan we bepalen hoeveel budget we maximaal kunnen uitgeven aan het feest. Daarbij is het van belang dat je weet hoeveel mensen je wil uitnodigen. Als het budget het niet toelaat iedereen te kunnen uitnodigen zult u moeten snijden in de aantallen.

Datum
Datum is natuurlijk ook erg belangrijk. Geef de datum ver van te voren op bij de gasten en zorg uiteraard dat je zelf vrij bent die dag. Ga dus na of er geen evenementen plaats vinden die dag. En zoek uit of je belangrijkste gasten kunnen die dag.

Uitnodiging
Probeer uniek te zijn in je uitnodiging. Het is leuk om bijzondere kaarten te maken. Zeker als het je huwelijksfeest is. Op social media zijn ook tal van leuke uitnodigingen die je kunt versturen met het aanmaken van een evenement bijvoorbeeld. Bedenk ook even van tevoren wat je leuk vindt om te krijgen en zet dit in de uitnodiging.

Locatie
Je kunt je feest natuurlijk thuis houden, mits je de ruimte daarvoor hebt. Maar doorgaans wil je een groot feest buiten de deur houden. Probeer ver van te voren in te plannen welke locatie jij leuk vindt. Houd ook rekening met je gasten, kunnen zij er makkelijk komen? Ook is het handig om rekening te houden met het weer. Je wil geen bui op je hoofd als je lekker in de tuin staat te dansen, zorg dus voor tenten of afdakjes indien dit je feest zou kunnen verstoren.

Muziek
Ook niet onbelangrijk je muziekkeuze! Als je alleen maar jongeren hebt kun je lekker moderne en harde muziek draaien. Of wat dacht je van een DJ huren? Een DJ op je feestje kan iedereen gelukkig maken. Als je een wat oudere doelgroep hebt is dit ook prima te combineren. De DJ kan rustige muziek draaien of zelfs oude nummers waar onze opa’s en oma’s nog op gedanst hebben! De DJ kan van allerlei soorten muzieksoorten draaien, de 90’s, Rock, Pop noem het maar op. Het is ideaal om alle gasten een onvergetelijke dag te doen krijgen.

(23)

Redactie

Alles over wetenschap.