Welkom in Drenthe!

Wie kent niet dat vakantiegevoel van wijd openstaande deuren met een weids uitzicht over het landschap en genieten van de rust en de stilte. Drenthe biedt een prettige leefomgeving met nauwelijks files en uitstekende culturele voorzieningen. Op sociaal gebied zijn de mensen recht door zee, collegiaal, sympathiek en levenslustig. Het is nog relatief goedkoop om hier te wonen. De huizen in Drenthe zijn betaalbaar en kinderen kunnen opgroeien in een veilige woonomgeving. Drenthe biedt gevarieerde woningtypes: historische panden aan grachten, boerderijen met uitzicht over de landerijen of moderne huizen in bruisende wijken met alle gemakken in de buurt. Het comfort van een stad maar zonder de hectiek van de Randstad en met goede wegen en openbaar vervoer verbindingen.

Wandelen en fietsen in Drenthe

Drenthe is bij uitstek een provincie waar je heerlijk kunt fietsen door de prachtige natuur. Het is een provincie die sfeer uitstraalt door het afwisselende landschap van bossen, heidevelden, vennen en stuifzanden (drie nationale parken en twee erfgoedmonumenten). Ook wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. U kunt wandelen over de schitterende paarse heide en door oude bosschages, om te eindigen op een gezellig Drents dorpsplein voor een kopje koffie. Daarnaast kunt u ook heerlijk overnachten in een hotel in Drenthe.

Drenthe ideaal voor kinderen

Voor kinderen is Drenthe één grote speeltuin. Lekker ravotten op de mooiste plekjes, duiken in zwemputten, klauteren in klimbossen en eindeloos abseilen. In de schaapskooi kunnen kinderen de lammetjes zien ronddartelen. En om meer exotische dieren te zien, is er WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, waar kinderen en volwassenen op expeditie kunnen gaan door jungles en savannes. Doe uw kinderen een plezier en neem ze mee naar Drenthe! Drenthe staat ook bekend om het TT-circuit, waar elk jaar het grootste nationale sportevenement wordt gehouden. Tijdens dit evenement komen motorfans van over de hele wereld naar Assen om de spanning van motorracen van wereldklasse mee te maken.

Historie van Drenthe

Drenthe staat bekend om de vele hunebedden die door de provincie verspreid liggen. Met 16 hunebedden in de wijde omgeving is het dorp Borger het centrum van de hunebedden. U kunt ook een bezoek brengen aan het dorp Orvelte dat vol staat met monumentale boerderijen die laten zien hoe de mensen in Drenthe vroeger leefden. Bezoek herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar de geschiedenis van het Centraal Vluchtelingenkamp en het Doorgangskamp voor de Joden (1939-1944) wordt verteld, maar ook het verhaal van het kamp vanaf het einde van de oorlog tot aan de sloop in 1970. Het leven in het kamp staat centraal, met persoonlijke verhalen.

(40)

Redactie

Alles over wetenschap.