Vakantie in het mooie Drenthe

Drenthe is een van de mooiste provincies van Nederland in het noordoosten van het land. Het zeer landelijke gebied in Drenthe heeft veel te bieden, dus het is de moeite waard om hier een vakantie door te brengen. In een van de vele hotels, bijvoorbeeld het rustiek gelegen Landhotel Diever, vakantiewoningen of vakantiehuizen in Drenthe in alle soorten en prijsklassen kun je je weer opladen voor de volgende dag. Er zijn ook een aantal campings en vakantieparken te vinden in Drenthe. De prachtige natuur in Drenthe nodigt uit tot fietsen en wandelen. Weelderige weiden met paarden en koeien, de kleine bossen en de uitgestrekte bloeiende heidevelden bepalen het landschap.
Je zal in Drenthe pure ontspanning ervaren, de mensen zijn zeer gastvrij en voor uw culinaire geneugten staat er een grote verscheidenheid aan restaurants en caf├ęs tot je beschikking.

Uitstapjes in Drenthe

Er zijn 53 hunebedden in Nederland. 52 daarvan liggen in de provincie Drenthe, plus meer dan duizend grafheuvels. De grootste grafheuvel is gelegen in Borger en bestaat uit 47 stenen en is 21 meter lang. De zwaarste steen weegt 21 ton. De nationale parken zoals Dwingelderveld en Drents Friese Woud zijn zeker een aanrader voor natuurliefhebbers. Ook in het oosten van de regio zijn er bijzonderheden. Het landschap wordt hier gekenmerkt door heidevelden.
In Exloo en omgeving vindt u enkele zeer interessante bezienswaardigheden. Zo is er het Hunzebos. Dit prachtige bosgebied strekt zich uit tot in Duitsland en is een goed gebied om te wandelen, fietsen of uitgebreid paard te rijden. Je kunt in Drenthe sowieso heel goed paardrijden. Tijdens een bezoek aan het museumdorp Orvelte kunt u de traditionele glasblazers aan het werk zien.
Uitstapjes in de iets wijdere omgeving zijn ook interessant, want de provincie Drenthe grenst aan de regio’s Friesland, Overijssel en Groningen. De grens met Nedersaksen, en dus met Duitsland, is ook niet ver weg.

Hoofdstad Assen

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Assen is een stad die in de 17e eeuw is gebouwd te midden van oude sloten die ooit rond een klooster waren getrokken. Een bezienswaardigheid is zeker het voormalige provinciehuis op het voorplein van het klooster. Tegenwoordig is hier het Drents Museum gevestigd. In Assen is er een circuit speciaal gebouwd voor motorraces, wat nogal wat is. De eerste race vond hier plaats in 1925.

Camping en vakantieparken

Je kunt heerlijk ontspannen op een camping of vakantiepark aan een meer of bos in de provincie Drenthe. Geniet van een fijne en zorgeloze vakantie in een vakantiehuis in een vakantiepark.

(21)

Redactie

Alles over wetenschap.