Explore [X] Magazine

Het leven is een ontdekkingsreis

Diensten en mensenKantoor

Zelfstandig ondernemer worden?

Misschien heb je je er nooit bij stilgestaan maar iedereen kan ondernemer worden. Omdat je iets nog niet kan betekent niet dat je dit niet kan leren. Ondernemer ben je of ben je niet zeggen sommige mensen. Maar sommige beginnen pas op hun 50e of nog later met hun eigen onderneming. Met hun eigen bedrijf. Denk maar eens Colonel Saunders. Pas op 67 jaar richtte hij KFC op. Best bekend merk toch?

Online aanwezig zijn

Wel is het zo dat het tegenwoordig wel heel belangrijk is om online aanwezig te zijn op internet. Met andere woorden, je hebt een website nodig en je moet ook gevonden worden online door je doelgroep. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden, of je laat een site maken of je bouwt helemaal zelf een website. Maar als je eenmaal een mooie website online hebt staan dan ben je er dus nog niet. Je moet ook gevonden worden en dan komt zoekmachine optimalisatie (SEO) om de hoek kijken. Je site moet worden geoptimaliseerd voor de zoektermen waarmee je gevonden wilt worden. Dat kun je zelf doen maar SEO is toch wel een specialisme waar veel bij komt kijken, zeker tegenwoordig. Het is dus verstandig om je zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een SEO-bureau dat er echt verstand van heeft.

Voordelen en nadelen ondernemerschap

Er zijn zeker onzekerheden, zoals je hebt geen vast salaris mee. En als je ziek bent krijg je niets. Maar er zijn ook veel goede dingen. Je bent bezig met je passie. Je doet wat je echt leuk vindt en je hebt vrijheid. Je moet zeker hard werken, zeker in het begin en de komende jaren. Maar misschien doe je dat nu ook al. En daarnaast de kans is wanneer je bedrijf goed gaat lopen en je leert hoe je bepaalde dingen automatiseert dat het een stuk makkelijker wordt.

Doen wat je leuk vindt

Sommige doen er 10 jaar over voordat ze succesvol zijn, anderen hebben iets meer geluk en kunnen ze na 5-7 jaar al zeggen dat ze succesvol zijn. Maar of je er nou 10 jaar of 5 jaar over doet, maakt niet zoveel uit. Je kan in ieder geval je eigen ding doen en dat is natuurlijk het beste. Je doet iets wat je leuk vindt, iets wat je goed kan en goed kent en je verdiend er ook nog eens je geld mee. Daarnaast is als je het goed dat je ook meer vrijheid hebt en dat is natuurlijk heel erg lekker.

(21)

Redactie

Alles over wetenschap.