Zorgverzekering vergelijken 2020: de redenen

  • Heb je alleen een basisverzekering? Dan is toch een aanzienlijk deel van de medisch noodzakelijke zorg gedekt. Wat er precies is gedekt wordt bepaald door de overheid. De dekking kan ieder jaar verschillen. Iedere zorgverzekeraar biedt hetzelfde basispakket. Toch is dat geen reden om te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekeraar. Waarom niet? Omdat de mate van keuzevrijheid verschilt. Bij de goedkoopste basispakketten kun je niet terecht in ieder ziekenhuis. Ook ben je niet vrij in de keuze van je behandelaar. Vind je keuzevrijheid belangrijk? Let daar dan op bij het zorgverzekering vergelijken 2020.
  • De zorgverzekeraars stellen ieder jaar de nieuwe premies vast. Wellicht stijgt de premie van je huidige zorgverzekering meer dan verwacht. Zorgverzekering vergelijken 2020 is dan de moeite waard. Door het vergelijken van zorgverzekeringen vind je wellicht een zorgverzekering die minder kost en die ook past bij je zorgbehoefte.
  • Elk jaar stellen de zorgverzekeraars niet alleen nieuwe premies vast. De dekking van de aanvullende verzekering wordt ook ieder jaar gewijzigd, Past die dekking niet meer bij je zorgbehoefte? Dat is ook een reden om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kun je bepalen of overstappen naar een andere zorgverzekering zin heeft. Wellicht is er een zorgverzekering die beter kan voldoen aan je zorgbehoefte, tegen vergelijkbare of zelfs lagere kosten.
  • Wellicht is de dekking door je huidige zorgverzekering niet ingrijpend gewijzigd. Je zorgbehoefte is echter wel ingrijpend gewijzigd. Dat kan een reden zijn om op zoek te gaan naar een andere zorgverzekering. Wellicht dat een andere zorgverzekering beter past bij je gewijzigde zorgbehoefte.

Kies een zorgverzekering die past bij je zorgbehoefte

Heb je besloten om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Kies dan een zorgverzekering die beter past bij je zorgbehoefte. Welke zorg heb je het komend jaar waarschijnlijk nodig? Wordt die waarschijnlijk benodigde zorg vergoed door de basisverzekering of door een aanvullende verzekering? Je kunt natuurlijk nooit met zekerheid voorspellen welke zorgbehoefte je het komend jaar hebt, Wel kun je je afvragen of het verstandig is om je uitgebreid te verzekeren, en dus een hoge premie te betalen, omdat er een kleine kans is dat er wellicht iets ernstigs gebeurt.

Te stellen vragen bij het zorgverzekering vergelijken 2020

Je hebt besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe zorgverzekering. Waar moet je dan op letten?

  • Probeer de vraag te beantwoorden welke zorg je nodig hebt.
  • Bepaal of die zorg grotendeels vergoed wordt door de basisverzekering.
  • Is dat inderdaad het geval? Dan moet je nog bepalen of je een basisverzekering wilt met een grote keuzevrijheid wat betreft de te kiezen behandelaars.
  • Wordt de waarschijnlijk benodigde zorg niet grotendeels vergoed door de basisverzekering? Dan heb je een aanvullende verzekering nodig.
  • Heb je de aanvullende verzekering waarschijnlijk niet vaak nodig? Dan kun je de eventueel benodigde aanvullende zorg waarschijnlijk beter zelf betalen. Immers, de voor de aanvullende verzekering te betalen premie weegt waarschijnlijk niet op tegen de zelf betaalde kosten.

(11)

Redactie

Alles over wetenschap.