Glazen douchewand aanschaffen en installeren

Een glazen douchewand kopen? Begrijpelijk want zo’n nieuwe wand tilt je badkamer naar een hoger niveau en geeft je badkamer een luxe uitstraling. Daarnaast zijn de meeste glazen douchewanden duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geeft het jouw badkamer een verruimend effect. Maar welke soort glazen douchewanden kun je kiezen en hoe kun je deze installeren?

Soorten glazen douchewanden

Je wilt natuurlijk dat de glazen douchewand mooi aansluit bij de rest van de badkamer. Daarom worden er tegenwoordig verschillende soorten douchewanden aangeboden met verschillende soorten glas, bevestigingsmaterialen en verschillende afwerkingen. Zo kun je een glazen douchewand laten plaatsen met verschillende afwerkingen en je kunt ook kiezen uit verschillende glassoorten. Hieronder lichten we de verschillende mogelijkheden kort voor je toe.

Soorten glas voor een glazen douchewand

Glazen douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten glas. De meest populaire soorten zijn gelaagd, gezandstraald en helder glas. Gelaagd glas wordt gemaakt door een film tussen twee bladen aan te brengen. Een populair voorbeeld van gelaagd glas is melkglas. De transparante film krijgt een witte kleur waardoor het wit glas wordt.
Door een gezandstraalde glazen douchewand te kiezen krijg je een mat uitzicht, hetgeen zorgt voor privacy. Je kunt ervoor kiezen om een gedeelte te zandstralen of het oppervlak volledig te laten zandstralen. Ook kun je bepaalde patronen of logo’s aanbrengen. Of een leuke doucheklok?
Wanneer je ervoor kiest om in je badkamer een extra ruimtegevoel te creëren dan biedt een helder glazen douchewand uitkomst. Dit type glazen douchewand is zeer geschikt voor een kleine badkamer. Als je toch liever meer privacy hebt, dan is het beter om te kiezen voor een gezandstraalde of gelaagde glazen douchewand.

Type douchewanden

Naast het soort glas, kun je ook kiezen voor verschillende type douchewanden. Je hebt de keuze uit een inloopdouche, een douchewand tot aan het plafond en een wegklap douchewand.
1. Een inloopdouche
Een inloopdouche zorgt ervoor dat jouw badkamer ruim aanvoelt. Door middel van een glazen afscheidingswand sluit je de douche gedeeltelijk af. Voor een inloop glazen douchewand heb je de keuze uit een douchewand die aan een zijde staat of je kunt kiezen voor een glazen douchewand die vrij in de ruimte staat.
2. Glazen douchewand tot aan het plafond
Een douchewand tot aan het plafond staat prachtig in jouw badkamer. Het creëert een strakke afscheiding in de doucheruimte. Daarnaast heeft het als voordeel dat je geen gebruik hoeft te maken van een stabilisatiestang. Deze glazen douchewand wordt op de vloer en aan het plafond vastgemaakt.
3. Wegklap glazen douchewand
Een wegklapbare douchewant is vooral heel handig in een kleine badkamer. Eigenlijk is het hetzelfde als een douchedeur en kan in verschillende posities worden geplaatst. Ook kun je ervoor kiezen om een greep of knop achterwege te laten.

Glazen douchewand installeren

Het installeren van een glazen douchewand kan een ingewikkelde klus zijn als je niet precies weet hoe dit gedaan moet worden. In dat geval is het verstandiger om de glazen douchewand te laten plaatsen door een monteur. In veel gevallen kun je bij het aanschaffen van een douchewand ervoor kiezen om gebruik te maken van een montageservice. Vaak gebeurt dit tegen een kleine vergoeding. De monteur komt het dan bij je thuis leveren en plaatsen. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is van de glazen douchewand te genieten. Geweldig toch?

(90)

Redactie

Alles over wetenschap.