Het decoreren van je schutting

In het tuininterieur spelen schuttingen een grote rol. Niet alleen qua vorm en kleur, maar ook op het gebied van decoratie. Een lege schutting is een groot oppervlak wat als erg saai ervaren kan worden. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de vorm, kleur en decoratie van een schutting die goed bij de rest van het tuininterieur past. Zo krijg je een mooi geheel van kleuren en vormen die goed bij elkaar passen. Het is dus erg belangrijk dat het tuininterieur als één geheel wordt gezien, waarbij alle elementen in de tuin op elkaar aansluiten.

Decoreren van de schutting

Er zijn veel verschillende manieren om een schutting op te vullen. De één creatiever dan de ander. Hier zijn een aantal leuke en creatieve oplossingen om jouw schutting te decoreren.

Autoband

Een autoband is een leuke manier om een schutting te decoreren. Je kan er van alles in doen, zoals een plant of een bord. Misschien heb je nog wel een oude autoband ergens liggen en hoeft het dus ook niet veel geld te kosten.

Blikjes

Een andere leuke manier van het decoreren van je schutting is het ophangen van blikjes. Je kunt bijvoorbeeld de blikjes op allerlei verschillende hoogtes hangen en vullen met een leuke bloemetje of iets dergelijks. Op deze manier decoreer je jouw schutting op een creatieve en speelse manier. Je kunt de blikjes op allerlei verschillende manieren verven met kleuren, zodat het er nog leuker uit ziet.

Plantenbakken

Misschien wel de meest traditionele manier van het decoreren van een schutting is het plaatsen van plantenbakken. Dit hoeft niet per se allemaal op dezelfde hoogte te zijn, wat een wat saaier uiterlijk heeft. Je kunt er natuurlijk ook mee spelen en op verschillende hoogtes hangen, zodat het er wat speelser uitziet. De plantenbakken kan je vervolgens vullen met een verscheidenheid aan bloemen en plantjes om meer kleur te creëren.

Klimplanten

Klimplanten zijn vaak een doorn in het oog als deze niet goed zijn bijgehouden. Je kunt ook iets heel leuks maken van klimplanten. Je kunt ze in allerlei figuren bijknippen of laten groeien, zodat de schutting wordt opgevuld op een creatieve manier die je niet vaak ziet.

Draadkunst

Misschien wel een van mijn favoriete manieren is de schutting met draadkunst decoreren. Het is vrij simpel en het ziet er heel erg leuk uit. Je timmert wat grote spijkers in de schutting in een tekst of een figuur. Vervolgens span je touw tussen de spijkers, waardoor de letters of het figuur beter zichtbaar wordt. Het leuke is dat je heel erg goed kan spelen met verschillende kleuren draad.

Nu is het aan jou om je schutting op een leuke manier te decoreren. Of je er nou geld voor hebt of niet, er zijn altijd leuke en vooral creatieve manieren om er toch iets moois van te maken.

(90)

Redactie

Alles over wetenschap.