Waar moet je allemaal aan denken als je gaat verhuizen?

Ga jij binnenkort verhuizen? Vaak komt er bij een verhuizing meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. In de ideale situatie is je nieuwe woning verhuisklaar wanneer je de woning betreedt. Helaas is dit meestal niet het geval en moet er nog het één en ander verbouwt worden. Bij een verhuizing wordt vooral gedacht aan het opknappen van het nieuwe huis, meubels en dergelijke kopen en alle spullen uit het oude huis verplaatsen naar het nieuwe. Zoals gezegd komt er bij een verhuizing wel meer kijken dan alleen dat. Een aantal belangrijke punten daarvan worden besproken in dit artikel, zodat jij met een gerust hart kunt verhuizen.

Bekijk de nieuwe buurt en omgeving

Uiteraard heb je je nieuwe paleis al meerdere keren bekeken voordat je besloot om daadwerkelijk te verhuizen. Maar heb je hierbij ook de omgeving goed bekeken? Wat voor buurt is het eigenlijk? Wat voor soort mensen wonen er in de omgeving? Welke voorzieningen zijn er in de buurt en hoe zit het met de ligging van de woning? Zijn er scholen, supermarkten, sportscholen etc. in de buurt? Uiteraard kun je veel van deze punten bekijken met Google Maps, maar om zelf de buurt te ervaren adviseren we door de nieuwe buurt te lopen en te ontdekken.

Informeer iedereen over de verhuizing

Dat je gaat verhuizen is natuurlijk super leuk, maar vergeet niet om alles en iedereen hier tijdig van op te hoogte te brengen! Ten eerste is het belangrijk om al je post op het nieuwe adres te ontvangen. Natuurlijk zal er nog weleens post op het oude adres bezorgd worden. Dit zou je bijvoorbeeld eens per maand kunnen ophalen. Ook is het verstandig om je contactgegevens achter te laten bij de nieuwe bewoners, zodat zij je kunnen informeren bij dringende post.

Wie en wat moet ik allemaal inlichten? Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, tandarts, andere specialisten, apotheek, school, gemeente, bank, verzekeringen, lopende abonnementen etc. Vergeet ook niet om tijdig een nieuwe huisarts, tandarts etc. te vinden.

Je kan het naast het zelf doen ook dit uit laten besteden. Of je nou in Utrecht of Rotterdam woont. Het maakt niet uit want je hebt veel goede professionele verhuizers die echt niet duur zijn.

Aansluitingen

Wanneer je je nieuwe woning betreedt, wil je natuurlijk wel dat deze bewoonbaar is. Regel daarom tijdig alle aansluitingen zoals gas, water, licht, telefoonaansluiting, tv- en internetaansluiting. Je kunt natuurlijk gewoon bij je huidige aanbieders blijven, dan hoef je alleen de verhuizing door te geven. Desondanks is het verstandig om alle aanbieders nog eens op een rijtje te zetten, waardoor je mogelijk honderden euro’s per maand kan besparen.

(44)

Redactie

Alles over wetenschap.