Rijles nemen

De meeste van ons hebben er lang naar uitgekeken, het nemen van rijlessen.

In Nederland mag je beginnen met het nemen van rijlessen vanaf je 17e jaar. Sinds november 2011 is er experiment genaamd 2todrive gestart waarbij jongeren die na 1 november 2011 17 jaar worden al mogen beginnen met rijlessen in een auto vanaf 16,5 jaar, zij mogen ook al een rijexamen doen vanaf 17 jaar. Dit is echter nog een experiment en het is nog maar de vraag of het uiteindelijk helemaal wordt doorgevoerd.

Het is belangrijk dat de rijschool die je kiest aansluit bij de dingen die jij belangrijk vindt. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een aantal lessen in een simulator dan moet de rijschool er wel een hebben. Zo zijn er nog een aantal dingen te noemen, namelijk:

–          Worden er verschillende programma’s aangeboden?

–          Is er een vaste rijinstructeur?

–          Wordt er les gegeven in een vast voertuig?

–          Welk slagingspercentage heeft de rijschool?

–          Wat zijn de kosten? En hoe lang duurt een les?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die je aan de rijschool kunt stellen. Zijn er andere dingen die je belangrijk vindt dan is het belangrijk dat de rijschool deze dingen biedt het gaat tenslotte om jouw opleiding. Ook een autorijschool in Den Haag houdt hier rekening mee. Kijk op RijschoolDelfin.nl voor meer informatie.

Heb je je rijbewijs gehaald en wil je besparen op de premie van je autoverzekering? Hier vind je 5 tips om besparen op je autoverzekering.

(12)

Redactie

Alles over wetenschap.