Explore [X] Magazine

Het leven is een ontdekkingsreis

Smaak

De lekkerste biologische soeprecepten

Biologische groenten bieden bij uitstek de beste ingrediënten voor lekkere soeprecepten. Je kunt er alle kanten mee op van de franse keuken tot en met oosterse soepen. Het lekkerste blijft toch gewoon de Nederlandse keuken. Hier een aantal lekkere puur Nederlandse soeprecepten die ook nog eens snel en gemakkelijk zijn te maken.

Biologische pompoensoep

Pompoensoep is een heerlijk gerecht voor in de herfst en in de winter. Dit recept is gemakkelijk en zeer snel te maken met weinig ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is, staat hieronder in een lijst:

  • Biologische pompoen (1,2 kg)
  • Biologische winterpeen (300 gr)
  • Uien (2 stuks)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Lauriersblaadjes (1 blaadje)
  • Komijn (1 tl)
  • Groentebouillon (1,2 L)
  • Chilipoeder (naar eigen smaak voor de pittigheid)

Bereiding

Allereerst snijd je alle groenten. Verwijder eerst de pitten en de draadjes uit de pompoen en snijd het vervolgens in kleine stukken. Vervolgens schil je de winterpeen en snijd de wortels in schijven. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukken.

Verhit vervolgens de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de pompoen en de wortel toe en bak het geheel 5 minuten. Daarna voeg je de bouillon, laurierblaadjes en de komijn toe. Laat dit geheel 30 minuten koken en pureer het vervolgens met een staafmixer.

Bloemkoolsoep

Dit gerecht is net even wat anders dan dat je normaal qua soep gewend bent. Bloemkool is een groente dat meestal wordt gekookt en vervolgens als groente bij een aardappelgerecht wordt geserveerd. Hier is een leuk alternatief voor deze lekkere en stiekem een beetje vergeten groente. Hier is een lijst dat je nodig hebt voor de soep:

  • Uien (2 kleine uien)
  • Knoflook (3 teentjes)
  • Bloemkool (600 gr)
  • Groentebouillon (600 ml)
  • Komijn (1 tl)
  • Bieslook en peterselie (optioneel)

Bereiding

Snijd allereerst de groente. De bloemkool snijd je in roosjes, snipper de uien en snijd de knoflook klein. Vervolgens kun je de ui en de knoflook fruiten in een koekenpan. Breng de bloemkoolroosjes aan de kook in de bouillon en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Vervolgens voeg je de ui, de knoflook en de komijn toe aan de bouillon en kun je de soep glad pureren met een staafmixer. Hier kun je naar eigen smaak nog bieslook en peterselie toevoegen.

Hier twee simpele puur Hollandse recepten die snel en gemakkelijk zijn te maken met een klein budget. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat ze erg lekker zijn.

(82)

Redactie

Alles over wetenschap.