De 5 grootste Belgische TV-kanalen

Op Belgische televisie is er veel te zien. Voor ieder is er wat wils. In België heb je verschillende zender, elk met verschillende programma’s en voor verschillende doelgroepen. De 5 grootste TV-kanalen in België zijn: Eén, Canvas, VTM, Vier en Vijf. Sommige kanalen zijn gesubsidieerd door de overheid. Andere kanalen zijn onderdeel van grote concerns, waarbij het winstbelang van het bedrijf centraal staat. Dit artikel zal de verschillende TV-kanalen en de beste programma’s die uitgezonden worden benoemen.

#1: TV-kanaal Eén

Opgericht in 1953, Eén focust op familieprogramma’s, programma’s voor het gehele gezin. De meest bekende programma’s zijn: Het Journaal, EenVandaag, Thuis en Blokken. Voor een familieavondje is het TV-kanaal Eén zeker geschikt!

#2: TV-kanaal Canvas

Canvas staat in het teken van intellectualiteit. Hoe leer je het meeste over de wereld, wetenschap en de mensheid? Sinds eind 1997 zenden ze dagelijks de interessante programma’s uit, met het doel om mensen slimmer te maken. De leukste programma’s zijn: Ter Zake, Zonde van de Zendtijd en Camp 14

#3: VTM

VTM is een private, commerciële zender. Dat houdt in dat winst maken centraal staat. VTM wil zoveel mogelijk entertainment uitzenden. VTM was de allereerste commerciële Belgische TV-kanaal. Op dit moment zijn de meest gekeken hit-series: Familie, Wittekerke en Wat Als? VTM kunnen we het beste vergelijken met RTL.

#4: Vier

Vier is een van de bekendste jongerenzenders in België. Het doelgroep is duidelijk: jongeren moeten bereikt worden met programma’s die het dagelijks leven van de jongeren omschrijven. Voor jongeren, door jongeren! De Mol, een serie waarin verschillende bekende Belgiers moeten strijden voor een geldbedrag, is veruit het best bekeken programma. In De Mol volgen we 12 bekende mensen die opdrachten moeten volbrengen. 1 deelnemer is “De Mol”. Zijn taak is om andere mensen te dwarsbomen. De winnaar is diegene die De Mol kan wegstemmen. Elk jaar zijn er weer nieuwe avonturen en een nieuwe mol!

#5: TV-kanaal Vijf

Vijf staat in het keken van vrouwen. Vrouwen en vrouwenzaken! Als een van de weinige Beneluxe landen, heeft Belgie een specifieke vrouwenkanaal. Romantiek en liefde staat centraal bij Vijf. De volgende programma’s zijn zeker aan te raden als je in de stemming bent voor liefde en romantiek: Alles uit Liefde, Dr. Phil, en Gossip Girl

Zelf TV kijken?

Je kan niet altijd alles live kijken. Gelukkig zijn daar oplossingen voor! Sommige smarttv’s hebben de functie dat ze TV programma’s kunnen opnemen. Voor degene die geen smarttv hebben, kunnen ze online TV terugkijken. Zelf TV kijken? Klik dan hier voor TV terugkijken!

(8606)

Redactie

Alles over wetenschap.