Heerlijk kamperen in de zomer

De dagen worden langer en als de zon haar gelaat laat gewaarworden krijgen we geweldig trek in de zomer. En bij zomer denken we aan onafhankelijkheid en relaxt leven. Niet zo wonderlijk dat veel mensen al blij worden van de gedachte dat het bijna vakantie is en ze even echt kunnen ontspannen. Sommige mensen zijn erg gesteld op onafhankelijkheid en een ongekunsteld leven. Kamperen is dan ook de ultieme vakantie beleving van deze groep. Het zijn ook vaak mensen die meer dan gemiddeld van natuur en cultuur houden.

Zorg voor goede kampeeruitrusting

Het is wel aan te raden goed voorbereid te zijn als je gaat kamperen, eigenlijk sowieso als je op vakantie gaat. Dus is het zaak om je kampeeruitrusting goed te controleren. Is de tent nog heel, is de slaapmat nog goed, doet het gasstel het nog, etc. Natuurlijk wordt er ook gedacht aan een goede fraaie zonnebril voor heren en uiteraard ook voor de dames. Luchtige kleding is ook een aanrader en zo er tal van zaken die je kunt controleren om mee te nemen als je gaat kamperen.

Geest komt tot rust tijdens kamperen

Het is niet voor niets dat we tijdens onze vakanties meer dan in het dagelijkse leven open staan voor nieuwe dingen. We pakken er de tijd voor en we willen nieuwe dingen beleven. Tijdens een ontspannen kampeervakantie kan dat. En als de camping dan ook nog in een prachtig natuurgebied ligt, je midden in de natuur leeft, dan heb je eigenlijke alle ingrediƫnten voor ultieme ontspanning in huis. Kamperen en plots oog in oog komen staan met een reebok, observeren hoe in een van de tientallen vogelnestjes een winterkoninkje naar binnen wipt, dingen die het leven de moeite waard maken. Dat wil je niet louter beleven, dat wil je ook je kinderen en vrienden laten zien.

Voordelen kampeervakantie

Kamperen heeft een aantal voordelen, je kunt echt optimaal genieten van de schone buitenlucht, er is weinig fijnstof dat je inademt en er zijn geen vies stinkende dampen. Tijdens kamperen kan je de regen nog ruiken of de zon op je vel. Je zult ook merken dat wanneer je wat langer bent in de buitenlucht bivakkeert, je beter zult gaan ruiken! En de schone lucht laat zich ook zien als het duister is. Geen licht verontreiniging; heb je ooit geweten hoeveel sterren staan te glinsteren aan de hemelkoepel? Kortom, je moet ervan houden maar voor de echte liefhebbers van kamperen gaat er niets boven een vakantie in de tent in de buitenlucht.

(26)

Redactie

Alles over wetenschap.