Leer kitesurfen op vakantie

Spetterend water onder het bord, wind in je haar en plotseling een gevoel van gewichtloosheid: Kitesurfen biedt een actievolle ervaring, zelfs voor beginners. Parallellen met andere actieve sporten zoals snowboarden, windsurfen of paragliden vereenvoudigen de toegang voor mensen die al ervaring hebben met de sport. Maar zelfs voor complete beginners biedt een vakantiecursus mooie kansen om de schoonheid van deze watersport te proeven.

Wij leggen de voorwaarden uit voor beginners om te leren kitesurfen, wanneer je op kitesurf vakantie gaat, en hoe een goede kitesurf school te vinden. Leer belangrijke regels die op het water van toepassing zijn en tips voor een veilige start in deze populaire recreatieve watersport.

Vereisten voor kitesurfen

Bijna iedereen kan op het bord slingeren terwijl hij op vakantie is, en kitesurfen leren onder instructie op vakantie. Wij vatten de vereisten voor deelname aan een beginnerscursus samen:

Voel je goed in het water: de toeristen moeten goed kunnen zwemmen en duiken. Voor beginners maken hun eerste vliegerpogingen steeds weer de kennismaking met het water.

Fysieke fitheid: beginners moeten goede reactievermogen en oriëntatievaardigheden hebben. Dit ondersteunt het succesvol leren kitesurfen op vakantie en biedt de nodige zelfverzekerdheid op het bord.

Leeftijd: een maximale leeftijdsgrens bestaat niet bij het vliegeren. Er wordt wel regelmatig een aanbeveling qua minimumleeftijd gedaan van 10 tot 12 jaar aan voor nieuwkomers.

Gewicht: De experts adviseren lichaamsgewicht van ten minste 30 kilogram. Er is geen maximumgewicht bij kitesurfen.

Hoeveel kracht moet je hebben? Veel beginners weten niet zeker hoeveel kracht nodig is voor watersport. Maar als het op deze vragen aankomt, kunnen kite-experts jou kalmeren: fysieke fitheid is een voordeel, spierbergen zijn niet nodig. Met de juiste uitrusting wordt het hele lichaam gebruikt om kracht over te dragen van het zweefvliegtuig naar het bord.

Wat moet ik meenemen? De uitrusting en de wetsuits worden verzorgd door de kitesurf school. Handdoeken en kleden moeten de cursisten zelf meenemen. Dus niets staat een opwindende kitesurf ervaring op vakantie in de weg.

Veiligheid: veel beginners vragen zich af of kitesurfen gevaarlijk is. Zoals bijna elke leuke sport, is kitesurfen niet zonder risico, maar onder deskundige begeleiding is het gemakkelijk te leren en een unieke ervaring. Oefenen bij een goede school speelt een cruciale rol in de veiligheid op het bord. Ook moet de beginner zijn vaardigheden niet overschatten en ook niet met coole manoeuvres beginnen.

Wat leren beginners bij een kitesurf school?

Een kitesurf cursus voor beginners omvat theoretische en praktische delen. Afhankelijk van de school en de cursus, variëren de procedures en de volgorde van de lessen. De vaardigheden van de deelnemers spelen een centrale rol in de snelheid van de lessen.

Een professionele gids is essentieel om veiligheid te garanderen. Daarom geven veel scholen niet van tevoren gedetailleerde instructies om te kiten, zodat je niet zonder begeleiding gaat uitproberen hoe het werkt zonder het ooit gedaan te hebben.

 

(36)

Redactie

Alles over wetenschap.