De voordelen van steigerhouten meubelen

Steigerhout wordt al jaren gebruikt op de bouw, er hebben honderden bouwvakkers hebben overheen gelopen. Niet erg logisch om daar een tafel van te gaan maken, echter is steigerhout toch immens populair. De laatste jaren worden er steeds meer steigerhouten tafels en kasten verkocht en soms zie je zelfs een compleet steigerhouten interieur. Waarom mensen toch voor meubilair van steigerhout kiezen? Lees de blog verder en ontdek de grootste voordelen!

 1. Gemakkelijk in gebruik
  Steigerhout heeft soms wel langer dan een jaar op een bouwplaats gelegen. Naast de regen, sneeuw, cement en verf, lopen er ook flink wat bouwvakkers overheen. Daarnaast komt het ook nog wel eens voor dat er een paar onhandige bouwvakkers hun gereedschap laten vallen op de steigerhouten planken.Voordat je meubels kunt gaan maken van steigerhout is het verstandig om het steigerhout volledig te schuren. Ook is het aan te raden om de beschadigde en vervuilde stukken uit het steigerhout te verwijderen. Als dit eenmaal gedaan is heb je bijvoorbeeld een tafelblad. Een tafelblad dat duidelijk heeft geleefd. Doordat je kunt zien dat het meubel heeft geleefd hoef je je geen zorgen te maken dat het beschadigd zal raken. Elk krasje, deukje of vlekje is gewoon een extra plekje waar je meubel alleen nog maar meer doorleefd van wordt. Ideaal om te gebruiken als klustafel, werktafel of hobbytafel. Het is zelfs mogelijk om voor de kids een leuke speelgoedkist te maken.
 1. (Bijna) geen onderhoud
  Steigerhout is zeer gemakkelijk te onderhouden. Mocht er nou een (te) grote vlek op komen haal je gewoon de schuurmachine er overheen en de tafel is weer in orde. Je hebt er geen omkijken meer naar.

 2. Verschillende steigerhouten looks
  Gebruikt steigerhout heeft minimaal 12 maanden de tijd gehad om te zweten op de bouw. Het steigerhout is na deze periode letterlijk uitgewerkt en zweet niet meer. In tegenstelling tot nieuw steigerhout en old look steigerhout. Deze zijn behandeld om dezelfde looks te hebben als gebruikt steigerhout, maar zullen nooit dezelfde uitstraling krijgen.

 3. Steigerhout in het milieu
  Normaliter word steigerhout dat 12 maanden is gebruikt op de bouw afgeschreven. Echter is het nog steeds mogelijk hier hartstikke mooie meubels van te maken. Het is echt hergebruiken wat beter is voor het milieu.

 4. Nooit meer last van slijtage
  Vaak word steigerhout vergeleken met een oude spijkerbroek. Het is gebruikt, het heeft geleefd en naarmate het ouder wordt, wordt het alleen maar mooier. Een nieuwe tafel met krassen erin is slijtage, maar een steigerhouten tafel is na 3 jaar nog steeds een tafel van hergebruikt hout.

(81)

Redactie

Alles over wetenschap.