Zakelijk autoleasen

Ben jij een (startende) ondernemer of zzp’er en heb je een auto nodig om jouw bedrijf van de grond te krijgen? Ben je al een zakelijke autolease aan het overwegen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We hebben hieronder de verschillende mogelijkheden voor e op een rijtje gezet. Er zijn namelijk verschillende manieren bij zakelijk een auto leasen.

Zakelijk autoleasen

Bij zakelijk leasen krijg je een auto van het bedrijf waar je werkt. Mocht je als ZZP’er over een leaseauto willen beschikken, dan is een zakelijke autolease zeker een optie. Je kunt de leaseauto dan op naam van de zaak zetten, Bij een zakelijke lease zijn de daadwerkelijke autokosten, zoals het onderhoud en de brandstof aftrekbaar. Er wordt maandelijks een bepaald bedrag van het inkomen afgehaald om de auto te mogen rijden. In sommige gevallen wordt de brandstof door het bedrijf vergoed en heb je niet te maken met onderhoudskosten.

Zakelijk lease voor zzp’ers

Vooral voor zzp’ers kan het lastig zijn om een financiering bij de bank te verkrijgen voor bedrijfsmiddelen. Een auto kopen kan een behoorlijke investering zijn, maar niet wanneer je financial lease neemt. Deze wordt door de Belastingdienst namelijk als investering beschouwd. Hierdoor kun je als zzp’er van de fiscale voordelen profiteren. Een ander voordeel is dat je het geldbedrag niet in één keer hoeft neer te leggen. Je betaalt de auto namelijk in vaste maandelijkse bedragen af.

Occasion lease

Door een tweedehandsauto te lease kun je behoorlijk besparen op je maandelijkse kosten. Vaak is de aanschafwaarde lager, waardoor ook de bijtelling lager kan uitvallen. Zo kun je maandelijks besparen en toch een goede en representatieve autorijden. Tegenwoordig is er ruim voldoende aanbod op het gebied van tweedehands autolease.

Elektrisch leasen

Ook elektrisch leasen wordt steeds voordeliger. Elektrisch leasen is daarom een slimme keuze voor elke ondernemer. Niet alleen draag je bij aan duurzaam ondernemen, maar dankzij de lage bijtelling en subsidies kun je flink besparen op de kosten.

Shortlease

Als je een auto voor een korte periode wilt leasen zonder direct een grote investering te doen, dan is een short lease een goede optie. Vaak heb je al een shortlease contract vanaf twee maanden. Voor een vast bedrag per maand kan je gebruik maken van de auto. Dit type contract is meestal zelfs per dag opzegbaar, Je geniet bij een shortlease gebruik van dezelfde voordelen als bij een langer contract. Zo zijn bijvoorbeeld het onderhoud en verzekering in de prijs inbegrepen. Uiteraard dien je zelf je brandstof te betalen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen gebruikmaken van shortlease. Vooral wanneer je tijdelijk een werknemer in dienst neemt of zelf een opdracht op een grote afstand gaat uitvoeren, dan is een short lease heel handig.

LeaseVergelijker

Zodra je voor jezelf weet welk soort zakelijke autolease je wilt, ga je natuurlijk op zoek naar de beste deal. LeaseVergelijker heeft jarenlange ervaring met verschillende leasemaatschappijen. Het is een onafhankelijk platform die voor jou vergelijkt. Met een paar klikken heb je de beste deal gevonden die past bij je wensen en voorkeuren. Naast prijzen vergelijk je ook de voorwaarden zodat je weet waar je aan toe bent.

(17)

Redactie

Alles over wetenschap.